5. a 6.7. Šumava

11.07.2010 17:09

Volné sváteční dny jsme se s Lubošem  rozhodli strávit výletěním po Šumavě.  V neděli odpoledne jsme se přesunuli z Hluboké do Annína a utábořili se v kempu na ostrově. Horký den jsme všichni, včetně pejsků, ukončili koupačkou v Otavě.

V pondělí jsme vyrazili z Annína na Kašperk. Trochu zmatečné turisticko/cyklistické značení, do kterého se ještě pletlo značení naučné stezky, způsobilo, že jsme na Kašperk dobloudili docela vyšťavení (a ještě nás celou cestu honila bouřka). Já  šla na prohlídku západní věže a Luboš se smečkou odpočívali na nádvoří.

     

Z Kašperku jsme šli do Kašperských Hor, kde nás dohnala bouřka. Naštěstí právě v době kdy jsme byli v hospodě. :o) Po bouřce jsme pokračovali dál ke kostelu sv. Mikuláše.  Více se dočtete v odkazu, jen musím říct že je to nádherné místo , které má své kouzlo. Pak už jsme dokračovali dál přes Radešov a kostel sv Mořice v Mouřenci do Annína do kempu.

V kempu jsme zjistili, že bouřka a občasné přeháňky způsobily zvednutí hladiny Otavy a brod, po kterém jsme přejeli na ostrov začíná být pro auto trochu nebezpečný. Auto jsme raději přeparkovali na pevninu a už jen sledovali o kolik že nám hladina zase stoupla. (trochu jsme si tedy pohrávali s myšlenkou nechat auto "uvězněné" na ostrově a zůstat na Šumavě ;o)).

V neděli jsme si přivstali a popojeli na Čeňkovu pilu. V plánu byla cesta podél Vydry do Antýglu, odtud do Srní a zpět na Čeňkovu pilu.  Krátký okruh, Ema je unavená a taky musíme v nějakou slušnou hodinu dojet domů.

Cesta z Čeňkovy pily přes Turnerovu chatu do Antýglu nám pohodově uběhla, je právem asi nejnavštěvovanější cestou Šumavy.  Ovšem při občerstvení na Antýglu jsme zjistili, že nemáme mapu a tak jsme se intuitivně vydali dál do Srní. Krátký okruh to zrovna nebyl, ale zase jsme šli po krásné cetě podél  Vchynicko-tetovského kanálu . Jen cyklisté by si mohli pořídit zvonek (nebo alespoň křiknout když se blíží) Také jsme cyklisti, nechodíme roztažení přes celou cestu a psy máme na lanech, ale občas mi docela zatrnulo když kolem nás v naprosto minimálním odstupu profrčel biker :o((

 

 V Srní jsme se jen krátce stavili v Ičku pro turistickou známku a pokračovali dál na Čeňkovu pilu. Tam už byly davy výletníků a tak jsme prohlídku elektrárny nechali na jindy a vyrazili k domovu. Cestou jsme se ještě na chvilku stavili v Blatné, na zámek a na malé občerstvení na závěr krásného prodlouženého víkendu.

 Více fotek zde