15.5. cykloakce Pražské parky

16.05.2011 16:37

Protože Luboš není zrovna spisovatel a já na této akci nebyla, půjčila jsem si text ze stránek "pachatele" této akce. Snad se na mě nebude zlobit. 

Pražské Parky a cyklotrasy. Měli jsme kliku na počasí, ráno to vypadalo hodně tmavě. Ale kdo se odvážil, nelitoval, nepršelo nám, bylo ideálních 15oC a bezvětří. Kdo ráno zaváhal a nejel, určitě litoval. Večer jsem se dozvěděl, že ve Kbelích přes den pršelo.
Nejdříve jsem zajel k metru Ládví na předsraz a popojeli jsme do Roudnické. Odjezd byl přesně podle plánu v 9:30.
Z Roudnické jsme jeli po chodníku k poliklinice Prosek, Lovosickou a Terezínskou, lávkou nad dálnicí do Letňan, cyklopruhem po Tupolevové, Veselskou podle Avie, cyklostezkou přes nový Letňanský park do Kbel, cyklostezkou přes nový Kbelský park a novým tunelem pod tratí, kolem letištních světel do Satalic, do obory s památným stromem. Jsem tam často, ale tentokrát mi strom připadal zvlášť majestátný. Jeli jsme pak cyklostezkou pod Vysočanskou radiálou a kousek přes pole na Černý Most, pěším mostem nad CHlumeckou, klesli šnečí rampou u metra, překonali dálniční nájezdy po cyklostezce. Horní Počernice (Slatiňanská, Vysokovská, Běluňská, K Berance), cyklostezka kolem tvrze Hummer do Klánovic, Klánovice (Jeníkovická, Lovčická, V Soudním), Klánovickým lesem (Štamberk) a zpátky do Klánovic.
Naobědvali jsme se v lesní restauraci na kraji Klánovic, byli jsme jediní hosté.
Pokračovali jsme kolem nádraží a pak po modré turistické kolem golfového hřiště Přírodním parkem Klánovice-Čihadla, Nové Dvory, dál po neznačené cestě, po překonání silnice Běchovice-Xaverov opět po modré Xaverovským Hájem a po cyklotrase A258 mostem přes rychlostní okruh R1 do Dolních Počernic, po silničce zpátky podle Xaverovského Háje, tunýlkem pod D11 do Horních Počernic a po cyklostezce jsme se vrátili k metru Černý Most.
Projeli jsme cyklostezku na tubusu metra, podchodem pod Broumarskou, kolem Kyjského rybníka, zahrádkářskou kolonií pod Průmyslovou ulicí, Vysočanskou drážní cyklostezkou, cyklostezkou podle Rokytky do Libně a po cyklostezce do Troje, kolem plavebního kanálu, objeli jsme kolem ZOO a stoupali za botanickou zahradou do Bohnic. Závěr stoupání je tu velmi strmý a úzký, když pak nevypne klipsna, je zle. Olštýnskou jsme najeli na cyklostezku v Lehnické, projeli Čimický Háj a po cyklostezce podle Žernosecké k metru Ládví.
Někteří se odpojili, ostatní dojeli do Roudnické.
Přijeli jsme za světla, včas a čekalo nás pohoštění u HarmIvy.
Popis cesty, mapka a fotky jsou také na HaHy. Nevím, jak to Hynek stihl nafotit, když jsme pořád jeli.
  Text pochází z  webu  https://www.filabel.cz/kalimero.htm