20.5. -22.5. 2011 Jaro na Šumavě, aneb setkání s Bretaňskými ohaři podruhé

25.05.2011 13:41

V pátek jsem vyrazili do Sušice, kde se v Chatové osadě Luh konalo již druhé setkání Bretaňských ohařu, a jejich majitelů a příznivců.  Na tuhle akci jsem se  už dlouho těšila a opravdu jsme nelitovali.  Osada Luh není zrovna luxus, chatičky a jejich vybavení už ledacos pamatují, ale pro nenáročné naprosto stačí a okolí je nádherné. A pejsky tu mají rádi.

Po příjezdu jsme se ubytovali  a  holky vyvenčili cestou do hospůdky, kde už seděla většina těch co přijeli v pátek. Večer jakoby neměl dost hodin na to aby jsme si stihli povědět všechny novinky a plány, co nás o nadcházejícím víkendu čeká. V sobotu dojeli další účastníci a v devět hodin bylo oficiální  zahájení. Hlavní náplní soboty byl lovecký výcvik. Připraveny byly dvě likality, jedna louka a jedna likalita v lese, a také křepelky v klícce ( které se Karolce moooc líbily). Na závěr si mohli psi a psovodi vyzkoušet i společný hon. My, protože jsem se loveckého výcviku neúčastnili, jsme vyrazili na výlet. Možností kam tady vyrazit je opravdu spoustu. Rozhodli jsme se popojet kousek "výš" a udělat si výlet na Tříjezerní slať a k Vchynicko-tetovskému kanálu.   Auta jsme nechali na Rokytě u infostřediska NP a vyrazili. Většinu cesty nám počasí přálo, bohužel ke konci nás spláchla pěkná bouřka. Výlet jsme zakončili obědem na Čeňkově pile (kde se ostatní hosté divili jaktože jsme tak mokří, protože tam ani nekáplo) a návštěvou expozice v elektrárně Vydra.

Večer se konal společný táborák, zpestřený ještě soutěží.  Někteří z nás šli spát až ráno :o)

V neděli už někteří účastníci hned  ráno odjížděli domů, ale na programu byla ještě společná procházka v Amálině údolí u Kašperských hor.

Víkend se opravdu povedl. Celkem se zúčastnilo 11 Bretaňských ohařu, 2 Italští ohaři a 2 spinone.

 

Za zorganizování tohoto setkání patří obrovský dík Agátě Štveráčkové a Janě Liškové.